Bursele elevilor – un vis frumos, în lipsa alocărilor de la bugetul de stat!

În luna decembrie a anului trecut, Guvernul României a aprobat Hotărârea nr. 1064/2020, conform căreia cuantumul minim pentru fiecare categorie de burse este de minimum 100 de lei/elev/lună, bani care vor veni de la nivel central, către autoritățile publice locale, care vor putea suplimenta această sumă din fondurile proprii.

Acest lucru nu va fi posibil, însă, dacă în legea bugetului de stat pentru anul 2021 nu vor exista sume alocate special cu această destinație. Din acest motiv, solicităm primului-ministru și ministrului finanțelor publice realizarea acestor alocări, pentru a garanta faptul că dreptul elevilor de a primi burse va fi respectat în întreaga țară, iar inechitățile vor fi eliminate.

„Facem apel la Guvernul României să includă în proiectul de buget pentru anul 2021 sumele necesare asigurării cuantumului minim pentru bursele elevilor, conform HG 1064/2020. În lipsa acestor sume, decizia executivului de a seta un cuantum minim pentru bursele școlare reprezintă doar un demers populist, fără fundament în prioritățile financiare ale Guvernului.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

3 Replies to “Bursele elevilor – un vis frumos, în lipsa alocărilor de la bugetul de stat!

 • Catalina

  By Catalina

  Reply

  elevii au nevoie de burse ,mulți dintre ei provin din sate ,unde nu au o condiție materială extraordinară, înafara de faptul că fac naveta ,aceștia fac un efort major pentru a invata ,bursa școlară ar fi o mica atenție din partea statului pentru aceștia sa nu isi piarda interesul pentru învățătura.

 • Gribincea Ana Maria

  By Gribincea Ana Maria

  Reply

  In mediul rural este crancen. Sunt reprezentantul parintilor la o scoala din mediul rural iar aici duc lupte in toate directiile pentru orice. Multi parinti imi scriu si ma roaga sa intervin pentru acordarea burselor (se deoartajeaza chiar si pentru bursele sociale de 59ron/luna).

 • Basarabă

  By Basarabă

  Reply

  Elevii au nevoie de burse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *