Elevii reprezentanți din întreaga țară și-au ales noii lideri

În perioada 29-31 iulie, elevii reprezentanți din întreaga țară s-au întrunit în cadrul Adunării generale a Consiliului Național al Elevilor, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România, care a avut loc în mediul online. În cadrul evenimentului, reprezentanții elevilor și-au ales noii lideri, stabilind, de asemenea, inițiativele pe care structura le va implementa în perioada următoare, militând pentru un sistem educațional de calitate.

Participanții s-au implicat în dezbateri privind scenariile propuse de către Ministerul Educației și Cercetării pentru începerea  anului școlar 2020-2021, conturând o serie de propuneri care vor fi  înaintate factorilor decizionali; fiind, totodată, creionată și o serie de repere privind organizarea alegerilor pentru funcțiile din Consiliul Elevilor, având în vedere situația actuală.

Elevii reprezentanți au analizat situația privind acordarea burselor școlare, pentru a identifica noi mecanisme de presiune asupra autorităților, sub egida demersului „Burse în toată România!”. Deoarece campania electorală pentru alegerile locale a început, iar candidații își lansează platformele de candidatură, Consiliul Național al Elevilor a stabilit multiple direcții de acțiune orientate spre conștientizarea și asumarea de către candidați a obiectivelor prezente în scrisoarea de angajament lansată recent de structură: https://bit.ly/scrisoare-de-angajament

De asemenea, cu acest prilej, participanții au ales noii lideri ai mișcării de reprezentare a elevilor la nivel național. În urma exprimării votului Adunării generale, noua componență a Biroului executiv al Consiliului Național al Elevilor este următoarea:

  • Președinte al Consiliului Național al Elevilor:  Rareș Voicu, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Brăila
  • Secretar executiv al departamentului de organizare internă: Silviu Morcan, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Constanța.
  • Secretar executiv al departamentului de educație și comunicare (relații externe): Antonia-Karina Caramihai, președintele Consiliului Municipal al Elevilor București.
  • Vicepreședinți: Cătălin Ilieș, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Sălaj, alături de Octavian Sandu și Rafael Barac Bologa, în urma prelungirii mandatelor
  • Membru în Comisia Națională de Etică Călin-Mădălin Oinea, delegat al Consiliului Județean al Elevilor Timiș

În contextul actual, reprezentarea elevilor este un factor vital în procesul de de creștere a calității actului instructiv-educativ. Se dă, așadar, startul unui nou an în care toate eforturile reprezentanților elevilor se vor concentra în jurul aceluiași ideal: un sistem de învățământ performant, eficient, centrat pe beneficiarii săi primari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *