Elevii reprezentanți din întreaga țară și-au restabilit direcțiile de acțiune

În perioada 7-11 ianuarie, peste 100 de elevi reprezentanți s-au reunit la Craiova, pentru a participa la cea de-a 30-a Adunare generală a Consiliului Național al Elevilor, eveniment precedat de Conferința „Mișcarea de reprezentare a elevilor: atunci și acum”. În acest context, participanții s-au implicat în dezbateri și sesiuni de lucru privind problemele cu care se confruntă sistemul educațional românesc în prezent.

Pe data de 7 ianuarie, elevii au luat parte la multiple discuții menite să genereze direcții relevante pentru activitatea structurii pe termen lung, luând în calcul aspecte precum domeniul educațional, incluziunea socială, învățământul tehnic și profesional, sustenabilitatea, relația cu sectorul de tineret, inițiative la nivel internațional, relațiile publice și dezvoltarea organizațională. În cadrul acestor ateliere au fost prezenți reprezentanți ai unor organizații și structuri partenere, dar și instituții precum Ministerul Educației și Cercetării, Administraţia Prezidenţială a României, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului.

Ulterior, în cadrul Adunării generale, în urma unor dezbateri dinamice și complexe, Consiliul Național al Elevilor și-a asumat o serie de direcții importante de acțiune. Astfel, pentru a conserva practicile democratice la nivel educațional, structura va apela la obligativitatea dezbaterilor dintre candidați în cadrul sesiunilor electorale. Pe plan intern, reprezentanții elevilor se vor angrena în dezvoltarea și implementarea unei politici de sustenabilitate, cu scopul de a atrage atenția asupra schimbărilor climatice. Pentru a contribui la fundamentarea unui sistem de învățământ incluziv de calitate, vor fi adoptate multiple măsuri relevante destinate armonizării mediilor școlare și integrării tuturor categoriilor sociale în comunitățile educaționale. De altfel, Ghidul ilustrat al elevului va fi tradus în multiple limbi străine, printre care engleza, maghiara și limba rromani.

În cele din urmă, elevii reprezentanți vor introduce o listă neagră pentru autoritățile locale iresponsabile, care nu respectă legea privind acordarea burselor. În cadrul acestui eveniment, participanții au avut ocazia de a vota propunerile și amendamentele printr-un sistem de vot online, dezvoltat de Biroul de Presă al structurii, un mecanism recent care facilitează întregul proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *