Sesiunea Națională de Formare a Elevilor Reprezentanți

Sesiunea Națională de Formare a Elevilor Reprezentanți (SNFER), organizată în perioada 15-18 noiembrie 2018 la Cluj-Napoca, cu sprijinul UNICEF și al Consiliului Județean al Elevilor Cluj, a reunit peste 100 de elevi proaspăt aleși de colegii lor să îi reprezinte.

În cursul celor patru zile petrecute împreună, aceștia au participat la ateliere de lucru privind bazele mișcării de reprezentare, formele sub care se manifestă corupția în școli și cum poate fi ea combătută, ce înseamnă incluziunea socială în context educațional, cum își pot face structurile județene cât mai vizibile în spațiul public și care sunt cele mai bune metode de gestionare a resursei umane.

 

Ghidul ilustrat al elevului

La începutul anului 2019, am pornit cu Ghidul Ilustrat al Elevului prin țară, pentru a-l duce în cât mai multe orașe și pentru a discuta despre dreptul elevilor la educație și participare.

Ghidul cuprinde cele mai relevante drepturi, îndatoriri și interdicții aferente calității de elev, exprimate pe înțelesul tuturor, și poate fi citit online aici: https://bit.ly/2kJEXpK.

Un proiect al Consiliului Național al Elevilor, al Asociației Forum Apulum și UNICEF în România, ce promovează diversitatea și participarea elevilor la luarea deciziilor care îi privesc.

Gala Elevului Reprezentant

Din dorința de a recunoaște inițiativele de impact ale activiștilor educaționali, Consiliul Național al Elevilor își propune anual să premieze contribuția acestora la îmbunătățirea sistemului de învățământ în cadrul Galei Elevului Reprezentant, proiect ce are în spate două ediții.

Gala reunește elevi care, prin implicarea lor activă în viața comunității, sunt și vor fi cetățenii de care avem nevoie, profesori dedicați în totalitate perfecționării sistemului de învățământ, activiști care contribuie zilnic la înfăptuirea unei schimbări și echipele din spatele inițiativelor educaționale benefice pentru dimensiunea învățării ca factor formator în dezvoltarea personală și socială a elevilor.